استریلیزاسیون وسایل نوزاد و کودک از گذشته متداول بوده و همه پدرها و مادرها تا نزدیک به سن 12 ماهگی لازم است به صورت مرتب وسایلی نظیر شیشه شیر را استریل کنند. جوشاندن موثرترین راه برای دفع میکروارگانیسمهای ناخواسته روی سر پستانک شیشه شیر است؛ اما همین روش به قدر کافی زمانبر است تا خیلی از والدین نسبت به ضدعفونی و استریل کردن دائمی وسایل نوزاد بیتوجه باشند.
خوشبختانه ملزومات کودک و نوزاد هم همگام با جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا در حال توسعه بوده و انواع دستگاه استریل کننده شیشه شیر محصول همین تغییرات هستند. دستگاههایی با مکانیسم نه چندان پیچیده که استریل کردن شیشه شیر و پستانک نوزاد را در شرایط کاملا آسپتیک و بدون دخالت دست انجام میدهند.
عملکرد دستگاههای استریل کننده شیشه شیر به دو صورت گرم و خشک است. به گفته تولیدکنندگان بیش از 99 درصد میکروارگانیسمهای هوا که ناخواسته روی سر پستانک شیشه شیر قرار میگیرند به این روش حذف میشوند. اگر قصد دارید دستگاه استریل کننده را جایگزین متدهای قدیمی کنید تا پایان راهنمای امروز همراه ما باشید.
معرفی و بررسی انواع دستگاه استریل کننده شیشه شیر
بررسی اجمالی:
مادرانی که به سبب مشغله زیاد به ذخیره شیر در شیشه شیر و نگهداری طولانی مدت آن نیاز دارند باید ضد عفونی کردن شیشه شیر را در برنامه روزانه خود قرار دهند. دستگاه استریل کننده بخار مایکروویو اونت با مکانیسم تولید بخار برای ضد عفونی کردن شیشه شیر و ملزومات تغذیه فرزند دلبندتان طراحی و تولید شده است.
بدنه استریل کننده شیر اونت از جنس پلیپروپیلن تولید شده و ابعاد آن علاوه بر استفاده در محیط منزل برای حمل و نقل و در طول سفر نیز مناسب است.
مدت زمان استریلیزاسیون:
این دستگاه قادر است شیشه شیر را در طول 2 تا 6 دقیقه بسته به توان مشخص شده گرم و استریل کند. به این شکل که برای استریل شدن در طول دو دقیقه به توان 1100 تا 1850 وات، جهت استریل شدن در 4 دقیقه به توان 850 تا 1000 وات و استریل شدن در 6 دقیقه به توان 500 تا 850 وات دقیقه نیاز دارید.
بررسی اجمالی:
برای حذف کامل تمامی میکروارگانیسمهای محیطی و فرصت طلب لازم است شیشه شیر کودک را روزانه استریل کنید. این دستگاه ظرفیت قرارگیری شش شیر شیر را به صورت همزمان داشته و هر محفظه 330 میلی لیتر گنجایش دارد.
در کنار محفظههای قرارگیری شیشه شیر سه قسمت مجزا هم برای قرار دادن سر پستانک و سایر لوازم غذاخوری نوزاد پیش بینی شده است.
مدت زمان استریلیزاسیون:
این دستگاه با توان 620 وات قادر است شش عدد شیشه شیر را در مدت زمان تقریبی 6 دقیقه به صورت کامل استریل کند. در صورت لزوم میتوانید محفظه قرارگیری شیشه شیر را به صورت کامل باز کنید و سرپستانک و تمام تجهیزات تغذیه نوزاد را داخل فضای دستگاه قرار دهید
بررسی اجمالی:
استریل کننده شیشه شیر کیکابو مدل Wa22 با عملکرد گرمایشی سریع تنها در مدت زمان 3 دقیقه چهار شیشه شیر را استریل میکند. یکی از نقاط قوت این دستگاه ضد عفونی توام با استریلیزاسیون شیشه شیر است؛ اما برای استفاده از این قابلیت لازم است تنها یک شیشه شیر را داخل محفظه دستگاه قرار دهید.
این دستگاه علاوه بر محفظه و سبد قرارگیری ظروف تغذیه نوزاد به یک آبمیوه گیری کوچک مجهز است. آب میوه گیری به صورت مجزا و دستی طراحی شده و همزمان میتوانید ظرف آبمیوه گیری را داخل دستگاه استریل کنید.
مدت زمان استریلیزاسیون:
مدت زمان استریل شدن شیشه شیر، پستانک و تمام لوازم مرتبط با تغذیه نوزاد در این دستگاه سه دقیقه است. این دستگاه با بخار کار میکند و حتی میتوانید از بخار تولیدی توسط آن برای گرم کردن شیر استفاده کنید.
بررسی اجمالی:
استریل کننده های فیلیپس اونت دو قابلیت استریلیزاسیون و استریل نگهداری شیشه شیر را تا 24 ساعت دارد؛ به شرط آن که درب دستگاه تا زمان استفاده باز نشود.
روی بدنه این محصول نشانگر جداگانه برای نمایش پیشرفت استریل ملزومات و وسایل طراحی شده است. این دستگاه 6 محفظه جداگانه برای شیشه شیر دارد و بعد از اتمام کار به صورت خودکار خاموش میشود. بعد از هر بار استفاده میتوانید محفظه داخلی استریل کننده را داخل ماشین ظرفشویی قرار داده و به راحتی شستشو دهید.
مدت زمان استریلیزاسیون:
مدت زمان استریلیزاسیون با این دستگاه 6 دقیقه است. داخل محفظه این دستگاه فضابندی شده و میتوانید بر اساس حجم وسایل، شیشه شیر و پستانک آن را تغییر دهید.
بررسی اجمالی:
استریل کننده های فیلیپس اونت دو قابلیت استریلیزاسیون و استریل نگهداری شیشه شیر را تا 24 ساعت دارد؛ به شرط آن که درب دستگاه تا زمان استفاده باز نشود.
روی بدنه این محصول نشانگر جداگانه برای نمایش پیشرفت استریل ملزومات و وسایل طراحی شده است. این دستگاه 6 محفظه جداگانه برای شیشه شیر دارد و بعد از اتمام کار به صورت خودکار خاموش میشود. بعد از هر بار استفاده میتوانید محفظه داخلی استریل کننده را داخل ماشین ظرفشویی قرار داده و به راحتی شستشو دهید.
مدت زمان استریلیزاسیون:
مدت زمان استریلیزاسیون با این دستگاه 6 دقیقه است. داخل محفظه این دستگاه فضابندی شده و میتوانید بر اساس حجم وسایل، شیشه شیر و پستانک آن را تغییر دهید.
این دستگاه دارای هفت جایگاه است و قیمت اقتصادی و مناسبی دارد. ابعاد آن ۲۰x۲۰x۱۷ سانتیمتر است. این دستگاه کاملا فاقد مواد مضر و BPA است. برای استفاده از دستگاه ابتدا درب محصول را بردارید و 288 میلی لیتر آب تمیز و تازه را در آن بریزید,سپس ظروف یا شیشه شیر ها را به صورت وارونه داخل آن قرار دهید.سپس در ب دستگاه استریل را گذاشته و آن را با قدرت 450 تا 900 وات به مدت 8 دقیقه داخل مایکروویو قرار دهید.
اهمیت استریلیزاسیون دائمی شیشه شیر نوزاد
سیستم ایمنی بدن کودک از بدو تولد ناقص است و تکامل آن تا یک سالگی زمان میبرد. این دوره طلایی اگرچه نمود رشد و نمو کودک بوده و برای والدین دلپذیر است اما میتواند خطر آفرین باشد. بنابراین تمام آلودگیهای محیطی و منتشر در هوا میتوانند روی سر پستانک شیشه شیر قرار گیرند و با توجه به ضعف ایمنی نوزاد دردسر ساز شوند.
استریل کردن شیشه شیر یا پستانک کودک فقط به سبب تماس سرپستانکها با هوای آزاد و محیط خارجی صورت نمیگیرد. شیر یکی از فساد پذیرترین مایعاتی است که نوزاد مصرف میکند. بنابراین آلودگیهای داخل شیشه شیر زمینه فساد شیر را به صورت مستقیم فراهم میآورد و مشکلات گوارشی به دنبال دارد.
چه کسانی به استریل کننده شیر نیاز دارند؟
تمام والدین تا سن یک سالگی کودک لازم است تجهیزاتی نظیر شیشه شیر را به صورت روزانه استریل کنند. حتی برخی توصیه میکنند در شرایط کنونی و پاندمی استریلیزاسیون شیشه شیر و پستانک برای کودکان زیر سه ماه پیش از هر وعده مصرف شیر صورت گیرد.
با توجه به این که والدین به صورت دائمی لازم است شیشه شیر نوزاد را استریل کنند انواع دستگاه استریل کننده شیشه شیر جایگزین بهتری برای روشهای متداول قدیمی نظیر جوشاندن روی اجاق گاز به نظر میرسند. دستگاههای استریل کننده ابعاد بزرگی ندارند و حتی برای استفاده در طول سفر به راحتی میتوانید آنها را جابجا کنید.
کاربرد دوم این دستگاهها استریل کردن شیشه شیر بدون نیاز به ترک اتاق خواب کودک است. مادرانی که نیاز به استراحت مطلق و دائمی دارند از این دستگاه استقبال میکنند. ضمن این که در طول شب با دستگاه استریلیزاسیون میتوانید در چشم بر هم زدن شیشه شیر را ضدعفونی کنید.
دستگاه استریل کننده شیشه شیر چطور کار میکند؟
دستگاههای استریل کننده عملکرد مشابهی دارند. ابتدا باید تمام اجزای شیشه را جدا کنید و سپس داخل دستگاه قرار دهید. با این حال برندهای مختلف بازار متدهای مختلفی برای استریلیزاسیون از نظر زمانی و خشک کردن شیشه شیر دارند:
روش استریلیزاسیون: گرم یا خشک؟
اکثر دستگاههای استریل کننده شیشه شیر که در بازار میبینید به صورت گرم و بر اساس تماس مستقیم بخار آب با بدنه شیشه شیر کار میکنند. بنابراین قبل از هر بار مصرف باید مخزن دستگاه را با مقدار مشخصی آب پر کنید.
از نظر نحوه تامین سیکل گرمایی هم هر دستگاه عملکرد متفاوتی دارد. برخی به صورت مستقیم به برق شهری وصل میشوند که کار کردن با آنها ساده است. بعضی از دستگاهها هم باتری قابل شارژ دارند و گزینه بهتری برای سفر و زمانی که دور از خانه هستید به نظر میرسند.
یکی از مهمترین فاکتورهایی که در دستگاههای استریل کننده گرم مطرح میشود رسوبات آب و تجمع آنها در مخزن دستگاه است. بنابراین توصیه میشود برای استریل کردن شیشه شیر از آب جوشیده شده استفاده کنید. برخی از دستگاههای استریل کننده صرفا خشک کن هستند و بدون نیاز به آب کار میکنند. این گرم کردن و حرارت مستقیم به شیشه شیر تا حدودی میکروارگانیسمهای ترموفیل را از بین میبرد.
مدت زمان کارکرد دستگاه استریلیزاسیون شیر
مدت زمان کار دستگاههای استریل کننده شیر متنوع است. برخی از مدلها در طول دو دقیقه بعد از روشن شدن کل تجهیزات نظیر پستانک و شیشه شیر را استریل میکنند. به طور معمول اکثر مدلهای بازار در طول 5 تا 10 دقیقه میتوانند بدنه و داخل شیشه شیر با به صورت کامل استریل کنند.
قابلیت خشک کردن توام با استریل گرم
برخی از دستگاهها دو عملکرد همزمان خشک کردن و استریل کردن گرم دارند. به این شکل که بدنه مرطوب شیشه شیر را بعد از قرار گیری در حمام بخار دستگاه خشک میکنند. حتی میتوانید از دکمه خشک کردن دستگاه به تنهایی استفاده کنید. این قابلیت زمانی کارآمد است که بخواهید شیشه شیر را به صورت معمولی و در دمای نرمال شستشو دهید و به سرعت بدنه آن را خشک کنید.
قابلیت استریل نگهداری شیشه شیر برای 24 ساعت
برخی از دستگاهها امکانات جانبی نظیر استریل نگهداری برای چند ساعت دارند. بنابراین میتوانید شیشه شیر را برای استفاده مجدد داخل دستگاه قرار دهید و مطمئن باشید که کاملا استریل باقی میماند.
سایز دستگاه و تعداد محفظههای شیشه شیر
اکثر دستگاههای بازار ظرفیت قرارگیری 4 تا 6 شیشه شیر را دارند. برخی هم علاوه بر محفظه اصلی بخشهای کوچکتر برای استریل کردن پستانک دارند. موضوع مهم در انتخاب استریل کننده شیشه شیر فضای آشپزخانه یا اتاق کودک است که برای قرارگیری دستگاه در نظر گرفتهاید.
قیمت دستگاه استریل کننده شیشه شیر:
این دستگاه وسیلهای کاربردی ومهم است و با توجه به قطعات آن قیمت آن نیز متفاوت است. معمولا قیمت دستگاه استریل از 1 میلیون به بالا شروع میشود. البته انواعی از دستگاه با کارای کمتر قیمت کمتر از 500 هزار تومان دارند.
سخن آخر:
روش های بسیاری از گذشته برای استریل و ضدعفونی کردن شیشهشیر و ملزومات تغذیه نوزاد کودک وجود دارد؛ اما بدون شک انواع دستگاه استریل کننده شیشه شیر این روند را سریعتر و سادهتر از همیشه عملی میکنند.
برخی از دستگاههای استریل کننده شیر علاوه بر استریل کردن قابلیت استریل نگهداری تا 24 و گرم کن شیشه شیر را دارند. فضای داخلی اکثر استریل کنندهها قابلیت تغییر و شخصی سازی دارد و در مدت زمان 2 تا 6 دقیقه میتوانید شیشه شیر، پستانک و وسایل مرتبط با تغذیه نوزاد را ضدعفونی و استریل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید